Våre sko fra A til Å

Avansert teknologi


Danc'in skoene er resultatet av 20 års samarbeid mellom profesjonelle dansere, designere og verdensledende produsenter av såler og andre materialer. I 20 år har produsentene gradvis oppgradert skoene, funnet nye materialer, løst problemer forbundet med utforming og materialer. Samtidig har skoene blitt mer og mer populære blant dansere i hele Europa. Vil du vite mer om Danc’in sko kan du se nederst på denne siden.
 

Bruksområder


Vi tilbyr sko som er egnet til latindans, swing, jazzdans, sportsdans og ballett og mye annet. De mest elegante skoene er perfekte til fest. Platåskoene har DRS-såle og tåler vann, mens skoene som har bøffelsåle kan såles om. De høyhælte skoene er best til latindans, mens for eksempel skinnskoen med 5 cm hæl er egnet til all slags dans.

 Bøffelsåle/såle i semsket skinn


De fleste skoene har såle i ekte bøffelskinn, den typen semsket skinn som er best egnet til dansesko. Med slike såler kan du snurre uten å belaste knær og hofter. Hvis du snurrer med for eksempel gummisåler, blir skoen «sittende fast» i gulvet, og dette kan være skadelig i lengden. Bruker du for glatte såler, som for eksempel vanlige lærsåler, risikerer du å gli og falle. Slike såler må børstes med en egen stålbørste med jevne mellomrom, og tåler ikke vann. Se nedenfor, og i nettbutikken. Du kan naturligvis såle om skoene hvis du vil bruke dem utendørs, enten med en vanlig såle (som er mer slitesterk, men som sjelden er god til å snurre med) eller med DRS-sålen. I så fall trenger du ikke børste. Du kan velge mellom den klassiske børsten med håndtak i tre eller den nye sammenleggbare børsten som er praktisk å ha med i vesken.

                

Børste for såler i bøffel/semsket skinn

Såler i bøffelskinn må børstes med jevne mellomrom, med en type børste egnet for semsket skinn. Du finner slike børster under tilbehør i nettbutikken. Børsten kan brukes på alle sko med såle i semsket skinn, også sko fra andre produsenter.

Danc'in

Danc'in så dagens lys i Milano, Italia i 2006. Danc'in skoene har på kort tid blitt førstevalget blant italienske dansere. Skoene er utviklet for å møte profesjonelle danseres behov og er beregnet på konkurranser der skoene settes på tøffe prøver. Samtidig tilbyr Danc'in sko til dansere på alle nivåer, også til nybegynnere. Salsasko.no har et nært og konstruktivt samarbeid med Danc'in og det er ikke noe dyrere, faktisk i noen tilfeller billigere, å kjøpe skoene av oss enn fra den italienske nettbutikken. Vi kan også bestille skoene på nettsiden til Danc'in, hvis noen skulle ønske å bestille en sko som ikke er å finne i nettbutikken. Mer informasjon om Danc'in og lenker til nettbutikken er å finne nederst på denne siden.

.

                                                                                                

DRS-såle

DRS (Dancing Revolution System) sålen er nylig blitt utviklet av Danc'in i samarbeid med den verdensledende såleprodusenten Vibram. Den er utviklet med tanke på profesjonelle danseres behov. Sålen gir danseren full kontroll over snurring, glidning og bremsing. DRS-sålen er blitt svært populær blant dansere. Med denne sålen kan skoen brukes både utendørs og innendørs, og DRS-sålen er to og en halv ganger så slitesterk som såler i bøffelskinn. DRS-sålen etterlater ikke noen merker på gulvet.
Noen av skoene i vår nettbutikk leveres med denne sålen, men de fleste skoene har såle i bøffelskinn. Skal du bare bruke skoene til å danse med trenger du ikke å bytte såle. Det finnes ferdig utskårede såler, men erfaring viser at det er bedre å la skomakeren skjære til sålen og bare såle forfoten (på denne måten er skoen like fleksibel etter såling. Du trenger ikke å bestille DRS-såle samtidig med skoen, men vi selger denne sålen bare til de som kjøper våre sko.                                                                                                 

Flex og superflex

Flex sko er fleksible, men skal du pointe anbefales superflex sko som har så fleksibel såle at du kan pointe uten problemer. Å pointe (se også nedenfor) betyr å strekke foten slik at man kan gå på tåspissene, litt som en ballettdanser. Dansere som pointer er enten viderekomne amatørdansere eller profesjonelle, så med mindre du er konkurransedanser bør du kanskje velge sko med flex-sko fordi de er mer stabile. Superflex sko er bare tilgjengelige med 8, 8.5 og 10 cm høy hæl (også platå) for damer, og med 4 cm hæl (kubansk sko) og 1 cm (sko i strukturert tekstil) for herrer. Type såle er spesifisert i produktbeskrivelsen.

            

Hælens utforming

Høye, tynne hæler er elegante, og uansett høyde vil tynne hæler gjøre at kroppsvekten hviler mer på forfoten. Sko med høye, tynne hæler er egnet til salsa, bachata, tango og kizomba og mange andre typer dans. Det finnes naturligvis mange elegante sko med solide hæler i nettbutikken.

 

          

Hælens høyde

Hvor høye hæler en vil velge avhenger av hva en er vant til, og hvor høy man er. Våre sko er beregnet til å brukes i konkurranser og show, og selv om de er svært behagelige er det ikke komfort som har vært førsteprioriteten når disse skoene er blitt utviklet. Det kan derfor være lurt å veksle litt med høye og litt lavere hæler, og ta med sko med både høyere og litt lavere hæler når man skal danse flere timer. Men hvis du skal bruke hæler når du er ute og danser sosialt eller deltar i en konkurranse, så bør du ikke øve med helt flate sko fordi holdning og bevegelser ikke er de samme når du har lave hæler på.

                                                                                               

Hælbeskytter

Hælbeskyttere brukes for å skåne både sko og gulv, men de er egentlig unødvendige og ikke spesielt gunstige på de fleste av skoene våre. Grunnen er både at tyngdepunktet endres med en hælbeskytter (skoen vipper litt fremover), og at de er unødvendige fordi nesten alle skoene har tolags hæler med gjennomsiktig såle nederst. Skal du bruke hælbeskyttere, så husk å varme dem opp først med en hårtørrer eller kokende vann. Skulle hælen bli slitt, er det mulig å kjøpe ekstra hælsåler til de fleste skoene, og få en skomaker til å sette dem på. Se nedenfor.   

                

                                                                                             

Ekstrasåle for hæl
Denne ekstrasålen for hæl i et spesielt utviklet polymermateriale beskytter skoen og etterlater ikke noen merker på gulvet. Se i nettbutikken, under tilbehør.

                                                                                          

Innersåle

Skoene har forskjellige typer innersåler, som er spesifisert i produktbeskrivelsen. De aller fleste (sjekk produktbeskrivelsen) har fleksible innersåler med innlegg i
Poron®️ membran som distribuerer vekten jevnt over hele fotsålen, reduserer trykk og absorberer vibrasjonene som sprer seg til ledd og ryggrad når en danser. Dette sparer danseren for mikrotraumer på føtter, knær og ryggrad, og er resultatet av grundige studier. Alle skoene har trykkavlastende innersåle, men kjøper du sko med Poron vet du at du har en sko som vil være behagelig å danse i, og som vil bevare disse egenskapene i lang tid.

Skoene med tynn hæl har kjerne i stål.     

.

Komfort

Skoene har trykkavlastning og gir god støtte for foten, og er mer behagelige enn de aller fleste sko av samme type. De er like flotte å se på som de dyreste skoene som tilbys av berømte merker og moteskapere, og mye mer komfortable i bruk. Ønsker du et par platåsko med krystaller til et festantrekk, vil du ikke ha problemer med å bruke skoene hele kvelden.

Samtidig er det viktig å huske at dette er dansesko til konkurranser og show, og at trykkavlastning og komfort ikke kan gå på bekostning av ytelse. Så selv om du neppe finner mer behagelige dansesko for profesjonelle dansere, kan det hende du skal ta med et par lavhælte sko hvis du skal danse sosialt en hel kveld.  

                                                                        
                        

Krystaller

Krystallene på skoene har et spesielt lim på baksiden, som fester seg når de varmes opp. Dette kan gjøres hjemme (hvis noen krystaller faller av) ved hjelp av en hotfix applicator. Denne fås på nett og kan brukes til å feste krystaller på klær og sko. De kan også limes på, eller skomakeren kan lime dem på. Ekstra krystaller følger med alle sko, men hvis du har behov for flere krystaller så send oss en epost, så sender vi flere i posten (oppgi type sko eller send et foto så vi kan sende riktig type).

. . .

                                                                                

Passform og forfotens form

Våre sko er ikke tilgjengelige i halve nummere eller smale/brede modeller. Det er faktisk minst like viktig at skoens form er tilpasset formen på forfoten, spesielt for damer og når det er snakk om sandaler eller åpne sko. Har du brede føtter og rette tær kan det være lurt å velge en av modellene med flettede bånd til venstre på fotografiet nedenfor. Hvis du har føtter som smalner fremover (som de på venstre i illustrasjonen ovenfor) eller har hatt problemer med sko som du "sklir fremover i" kan det være lurt å velge en som er smalere foran, som den til venstre. Har du brede føtter kan du måtte gå opp en størrelse hvis skoene er smale foran, mens du kan gå ned en størrelse med en sko som den til venstre.

                                                           

De to modellene ovenfor er også tilgjengelige med krystaller og i andre farger (blant annet sort, rødt, lys hudfarge).

Det finnes ikke noen enkle svar på passform. Mange kan bruke begge modeller. Er du i tvil så send oss gjerne en epost. Det er fullt mulig å bestille flere par, og returnere de som ikke passer. Vi har fornøyde kunder som kommer tilbake, så det skjer ikke så ofte at vi må returnere sko.

.

.

                                                                                  

Pointe
Pointe er et uttrykk fra ballett, der danserne danser på tåspissene. En skal være ganske viderekommen før man tenker på å pointe når man danser latindans, sportsdans eller andre typer dans der det forekommer at dansere pointer. For de aller fleste dansere er det helt likegyldig om en sko kan brukes til å pointe eller ikke. Det sier seg selv at en sko må ha svært fleksibel såle for å kunne brukes til dette, og det kan gå ut over stabiliteten. At en sko er beskrevet som superflex er med andre ord ikke noe uttrykk for at den er av høyere kvalitet. Men en superflex vil være det naturlige valget for profesjonelle dansere og dansere som deltar i konkurranser på høyt nivå. Superflex sko for damer har hælhøyde på minst 8 cm. Vi har med andre ord ingen superflex sko med for eksempel 5.5 cm såle.

 

Skonummer – hvordan finne ditt nummer
Hvordan kan man være sikker på at en sko passer når den kjøpes på nett? Det kan man ikke. Vil du være trygg på at skoene passer, så følg med på nettsiden eller registrer deg i vår postliste, så får du informasjon når vi skal presentere skoene nær deg. Likevel klarer de aller fleste å finne sko som passer. Følger du rådene nedenfor bør det ikke være noe problem, og du har uansett bytterett (det er også mulig å bestille to-tre par sko, og returnere de som ikke passer). Se også passform ovenfor. Formen på forfoten er viktig, spesielt hvis du bestiller sandaler.

                                                                       

For å finne hvilken størrelse du skal bestille, måler du foten som vist ovenfor. Plasser foten på et papirark, slik at føttene er parallelle og at foten står helt rett. Tegn en strek rett foran den lengste tåen, og rett bak hælen. Trekk en linje mellom disse to strekene, og mål.

Sammenlign med tabellen i produktbeskrivelsen for hver skomodell for å finne riktig skonummer. OBS: Størrelsen på de forskjellige skoene varierer litt, det kan godt hende du skal ha for eksempel 37 av en sko, og 38 av en annen. Noen sko er også små i størrelsen, da bør du bestille et nummer større enn vanlig.

 

Skonummer – passform og type bruk

(Se også passform og forfotens form ovenfor). En sko skal passe, men som regel vil valget bli mellom en sko som er litt trang, og en sko som er vid eller akkurat passe. Da vil valget avhenge av hva slags danser du er og hvordan du skal bruke skoen.

Hvis en dansesko skal passe vil den være litt trang i starten, fordi tekstilet vil tøye seg. At skoen klemmer de første par ukene er derfor normalt. Profesjonelle dansere velger ofte et nummer for lite, slik at de kan pointe uten at skosålen blir lengre enn foten. Noen av dem klipper faktisk tuppen av sålen!

Dette er sko som brukes til oppvisninger og konkurranser, og ikke nødvendigvis for en dansekveld der man danser for moro i timevis.

Vil du ha en sko som ikke strammer i det hele tatt, må du forberede deg på at den kan bli litt for stor etter en tid. Med mindre du danser profesjonelt, skal skoen sitte litt stramt, men ikke være for liten.

                                                                              

Trykkavlastende pute under forfoten

De fleste skoene har Poron Performance Cushioning, et trykkavlastende innlegg under forfoten som er slitesterkt, pustende og fleksibelt. Poron er en verdensledende produsent, som også leverer produkter til blant annet Nike, New Balance og Adidas. Poron®️ membran distribuerer vekten jevnt over hele fotsålen, reduserer trykk og absorberer vibrasjonene som sprer seg til ledd og ryggrad når en danser. Dette sparer danseren for mikrotraumer på føtter, knær og ryggrad, og er resultatet av grundige studier. Alle skoene har trykkavlastende innersåle, men kjøper du sko med Poron vet du at du har en sko som vil være behagelig å danse i, og som vil bevare disse egenskapene i lang tid. De som har danset lenge med harde sko uten trykkavlastning vet hvor viktig det er at en sko har en god, myk forfotsåle. Typen trykkavlastende innlegg er spesifisert i produktbeskrivelsen.

Lenker og informasjon om produsenten Danc'in

Danc'in nettbutikk: https://www.eshopdancin.it/

Video fra fotografering av katalog 2016: https://www.youtube.com/watch?v=6AwoLA3LE0s

VIdeo fra fotografering av katalog 2013: https://www.youtube.com/watch?v=Y8U1FA7IB5o

Video som vi har fått bruke til hjemmesiden: https://www.facebook.com/DancinMilano/videos/1536824906356421/

Meny